WTCC - BÜNTETÉS FOSZTOTTA MEG GUERRIERIT A POLE-TÓL

Eleinte a Campos Racing argentin újoncáé, Esteban Guerrierié lett volna a pole pozíció Termas de Rio Hondóban, de miután a Q3-ban túl korán hagyta el a depót, a versenyigazgatóság elvette a rajtelsőséget jelentő köridejét. Így honfitársa, a kétszeres világbajnok Lopez nyerte az időmérőt, Michelisz Norbi pedig az első sorból indulhat a főfutamon. Nagy Dani a 18. lett.

Q1

Már az argentínai időmérő edzés első szakaszában is volt bőven dráma, ugyanis mind a három Lada és az egész hétvége folyamán szenvedő Volvók is kiestek. Rajtuk kívül még a Zengő Motorsport magyar pilótája, Nagy Dani esett ki, aki így mindkét futamot a 18. rajtkockából kezdheti meg. Egyébként nem ment rosszul a 18 esztendős WTCC-újonc, ugyanis annak ellenére, hogy alig pár kört tudott megtenni a szabadedzéseken, csak 7 tizedet kapott a Volvóktól.

A nyitóetapot a camposos Guerrieri zárta az élen, egy 1:42.993-as köridővel. Az argentin mögött a honfitárs "Pechito" Lopez zárt nagyjából 2 tizedes lemaradásban, megelőzve Micheliszt, Mullert és Coronelt.

Q2

Guerrieri a második szegmensben sem vallott szégyent, ugyanis 1:43.114-es ideje olyan jónak bizonyult, hogy az utolsó percekben már ki sem kellett jönnie a pályára a Campos-Chevrolet-vel - végül 2.-ként továbbjutott. Előtte a citroenes honfitárs, Lopez zárt, mögötte pedig a Muller - Coronel - Michelisz trió.

Míg Michelisz legjobb gyári hondásként továbbjutott a Q3-ba, addig a csapattársai, Huff és Monteiro a 6., valamint a 8. helyen a Q2-ben ragadtak. Eközben Chilton egykörös stratégiája kifizetődő volt, és kilencedikként zárt, míg a fordított rajtrácsos pole-t a Campos Racing francia versenyzője, John Filippi kaparintotta meg. Filippi mögött Thompson és Demoustier zárt.

Q3

A Q3-as szétlövésben először Michelisz Norbi gördült ki a pályára: a magyar a gyári Hondával még úgy is megjavította a Q2-es körét egy másfél tizeddel. Az 1:43.245-ös körével pedig végül a 3. lett a magyar pilóta, miután sem Coronel, sem Muller nem tudta megverni őt.

Esteban Guerrieri tündöklése pedig tovább folytatódott - a Campos argentinja egy 1:42.857-es időt futott. Azonban az újonc nem tarthatta az elsőséget, mert a versenyirányítás megfosztotta őt a Q3-as körétől, mivel a megengedettnél korábban hagyta el a depót. Így a csoda kisebb drámába torkollott, ugyanis Guerrieri ezek után a vasárnapi versenyeket csak a 6. és az 5. helyről kezdheti meg.

A pole így a honfitárs, José Maria Lopez ölébe hullott: az argentin két tizeddel előzte meg Michelisz Norbit. A főfutamon a második sorból pedig Tom Coronel és Yvan Muller várhatják a piros lámpák kialvását. Ezzel a Citroen argentin címvédője idei 5. pole-ját szerezte meg, előnye pedig 106 pontosra hízott az összetettben Tiago Monteiróval szemben.

A nyitófutamot magyar idő szerint vasárnap 19:05-kor, míg a főfutamot 20:20-kor rendezik meg.

Az időmérő edzés végeredménye:

  1. José Maria Lopez (Citroen) - 1:43.044
  2. Michelisz Norbert (Honda) - 1:43.245
  3. Tom Coronel (Chevrolet) - 1:43.284
  4. Yvan Muller (Citroen) - 1:43.474
  5. Esteban Guerrieri (Chevrolet) - 1:42.857 (elvették a körét)
  6. Rob Huff (Honda)
  7. Mehdi Bennani (Citroen)
  8. Tiago Monteiro (Honda)
  9. Tom Chilton (Citroen)
  10. John Filippi (Chevrolet)
  11. James Thompson (Chevrolet)
  12. Gregoire Demoustier (Citroen)
  13. Hugo Valente (Lada)
  14. Nick Catsburg (Lada)
  15. Gabriele Tarquini (Lada)
  16. Thed Björk (Volvo)
  17. Robert Dahlgren (Volvo)
  18. Nagy Dániel (Honda)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr779168304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása