GP2 - GASLY NYERTE A FŐFUTAMOT A HUNGARORINGEN

_sla7304_3750439.jpg

Kettős győzelmet aratott a Prema Powerteam a hungaroringi első futamon.   

Nagyon sima győzelmet aratott a GP2-ben újoncnak számító Prema Powerteam a szombati főfutamon, a Hungaroringen. A Red Bull Forma-1-es csapata által protezsált Pierre Gasly lett az első, így a fiatal francia idei második sikerét behúzva átvette a vezetést a pontversenyben. Mögötte csapattársa, az olasz Antonio Giovinazzi zárt, míg a dobogó legalsó fokára az idei harmadik pódiumos helyezését bezsebelő Sergey Sirotkin állhatott fel az ART Grand Prix színeiben.

A Russian Time olasza, Raffaele Marciello lett a negyedik, miután a verseny kései szakaszában a kemény keverékű gumikat választotta. A Rapax gépével Arthur Pic egy erős ötödik helyet gyűjtött be, Nobuharu Matshushita és Norman Nato előtt.

Jordan King sorozatban harmadjára zárt főfutamot a 4 pontot érő 8. pozícióban, ezzel pedig a pole-t is megszerezte a vasárnapi sprintversenyre. A TOP 10 Artem Markelovval és Mitch Evansszel lett teljes.

A 37 körös futam folyamán a sors kegyetlenül elbánt az ardenes Jimmy Erikksonnal, aki az utolsó kört a 8. helyen kezdhette meg, miután egy alternatív taktika révén az utolsó 3 körre kapott friss gumikat. Azonban az utolsó körben kifogyott az üzemanyag az autójából, így a pontszerző zónán kívül rangsorolták.

A hungaroringi főfutam eredménye:

gp2_r1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr68911652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása