WTCC - ÚJONCOT KÖSZÖNTHETÜNK TERMAS-BAN, A CAMPOS SZÍNEIBEN!

4f900822ccc11_626x0.jpg

A minap bejelentették, hogy Esteban Guerrieri a bő két hét múlva esedékes Argentin Nagydíjon megejtheti a WTCC-debütálását, a Campos Racing második Chevrolet-jében.

"Ez egy kiváló lehetőség, ugyanis egy FIA-eseményen való részvétel egy olyan dolog, amely nem történik meg minden nap az emberrel" - mondta az argentin Guerrieri.

A 31 esztendős Guerrieri a korábbi pályafutása során futamot tudott nyerni a Formula Renault 3.5-ben, az IndyLights szériában két alkalommal lett szezonvégi ezüstérmes, a Formula Renault 2.0 Európa-kupában pedig bajnok lett. Jelenleg a Toyota Team Argentina csapatánál versenyez a Super TC 2000-ben, melynek pontversenyében jelenleg a 13. helyet foglalja el.

"Estebannak a korábbi együléses karrierje, valamint az elsőkerék-hajtású túraautókkal való versenyzése révén jó háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy kezelni tudja a TC1-es autókat.

A WTCC szintje jelentős mértékben megemelkedett azóta, amióta Pechito (Lopez - szerk.) debütált a szériában 2013-ban, úgyhogy érdekes lesz majd figyelni Esteban folyamatát a hétvége során" - nyilatkozta az Eurosport Events feje, Francois Ribeiro, aki egyben a WTCC promótere is.

Guerrieri a Campos Racing második Chevrolet Cruze-ját fogja vezetni az argentin hétvége folyamán, reméli, hogy ez löketet adhat a jövőjének:

"Nagyon lelkes vagyok, hogy újból lehetőségem van arra, hogy a legjobb ellen versenyezzek.

A karrierem során Európában már számos alkalommal előfordult, hogy úgy kellett bepattannom versenyautókba, hogy előtte még sosem vezettem azokat, így azonnal belecsaptunk a lecsóba, s még így is jól tudtam teljesíteni. 

Pechito hihetetlen tetteket hajtott véghez azóta, hogy megvetette a lábát a WTCC-ben. Megmutatta a benne rejlő fantasztikus tehetséget, és mindenki számára viszonyítási alap lett. Pozitív dolog az, hogy van egy olyan honfitársam, aki képes ilyen teljesítményre, ezzel pedig több latin-amerikai pilóta számára nyílhat ki a WTCC ajtaja."

A WTCC argentin hétvégéjére augusztus 5-7. között kerül sor.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58904418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása