F1 - KETTŐS FERRARI-GYŐZELEM A HARMADIK EDZÉSEN, ROSBERG AUTÓT TÖRT!

sebastian_vettel_f1_grand_prix_austria_practice_jisorovdcail.jpg

A két Ferrari SF16-H zárt az élen: Sebastian Vettel abszolút körrekorddal lett az első, megelőzve csapattársát, Kimi Raikkonent és a mercedeses Lewis Hamiltont. Nico Rosberg 20 perccel a leintés előtt lezúzta a Mercedes W07-et, vélhetően a bal hátsó felfüggesztés meghibásodásának következtében.

A tegnapi esőzések ellenére ma rendkívül jók voltak a körülmények a Red Bull Ringen, olyannyira, hogy a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel már a 60 perces tréning első hatodában megdöntötte Nico Rosberg tegnap felállított pályacsúcsát. Az olaszok számára remekül kezdődött a szombati nap, ugyanis szinte végig a két SF16-H állt az élen - most bánkódhat az olasz csapat és annak a szurkolói Vettel öthelyes rajtbüntetése miatt.

30 perc után Kimi Raikkonen - Sebastian Vettel sorrendben a két Ferrari állt az élen, megelőzve a Red Bullokat. Ekkor a Mercedes még a mezőny hátuljában tanyázott, ugyanis Rosberg és Hamilton még nem jutott el ekkorra a kvalifikáció-szimulációig. 

A végéig pedig már csak Hamilton tudott időmérős köröket autózni, ugyanis Nico Rosberg csúnyán lebontotta a Mercedesét, miután kitört a bal hátsó felfüggesztése a 2-es kanyar után, ahol a tavalyi futamon a verseny első körében Raikkonen és Alonso nagyot estek.

Az edzést nagyjából 10 percre meg kellett szakítani a baleset miatt, így végül a mezőny még az utolsó 12 percben gördülhetett pályára - ez a 12 perc sem volt éppen eseménytelen, ugyanis a williamses Valtteri Bottas egy óriási megforgást mutatott be az utolsó kanyarban, így a finn az utolsó percekben már nem tudott javítani. Mindeközben pedig a német Vettel tört az élre egy újabb abszolút pályacsúcsot beállítva - a négyszeres világbajnok 1:07.098-as ideje ezáltal arra is elegendő volt, hogy megnyerje a zárótréninget. Mögötte csapattársa, Kimi Raikkonen zárt, majdnem 1,5 tizedes hátrányban, a képzeletbeli dobogó legalsó foka pedig Lewis Hamiltoné lett.

A legjobb három mögött a TOP 10-be még a két Red Bull, a két Williams, Hülkenberg Force Indiája és a két a McLaren-Honda fért be. Utóbbi csapat autóiról leszereltek a tegnap látott, forradalmi hátsó szárnyat.

Folytatás az időmérővel 14:00-tól.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cmwg3tcwiaiiu8o.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr468861734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása