F1 - REPKEDTEK A BÜNTETÉSEK A PÉNTEKI NAP FOLYAMÁN

fiaf1.jpg

Szőrös szívűek voltak az FIA versenybírái Spielbergben: a pénteki nap folyamán két pénzbírságot és három megrovást osztottak ki.

Az Osztrák Nagydíj pénteki napján. az eseménydús szabadedzések folyamán történt egy jó pár incidens, melynek kapcsán vizsgálatot indított az FIA - a vizsgálatok után igencsak sok büntetés került kiosztásra.

Megbüntették a stewardok a Manor mindkét pilótáját, Pascal Wehrleint és Rio Haryantót. Előbbit azért sújtotta egy megrovással a szövetség, mert a virtuális biztonsági autós fázis alatt nem maradt az FIA ECU által meghatározott minimumidő fölött, míg utóbbit azért mert, az első szabadedzésen egy, a 8-as kanyarban való kicsúszása után a legkevésbé sem biztonságon tért vissza a pályára, ugyanis kis híján Daniel Ricciardóval karambolozott. A német és az indonéz is most gyűjtötte be idei első megrovását, ha elérik a 3-at, akkor 10 helyes rajtbüntetést kapnak automatikusan.

A Sauber versenyzőit is megtalálták a versenybírák. Marcus Ericssont azért, mert a bokszbejáratnál a fehér vonalat átvágta az autójával a depóba való behajtáskor - s mellesleg nem sokon múlott a Ricciardóval való balesetezés. Nasr pedig egy bokszutcai gyorshajtással rövidítette meg a csapatát 200 euróval - a brazil a megengedett 80 kilométer/óra helyett 81,8-al haladt a depóban.

Utolsóként pedig Kimi Raikkonen is részesült az FIA kényeztetéséből, miután a finn 81,4 kilométerrel közlekedett a bokszban. A Ferrari is kapott egy 200 eurós csekket.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr328860342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása