F1 - HIVATALOS: 2017-BEN ÉS 2018-BAN A RED BULL ÉS A TORO ROSSO IS RENAULT-MOTOROKAT FOG HASZNÁLNI!

carlos_sainz_daniel_ricciardo_f1_grand_prix_bw5auqkofall.jpg

Fontos bejelentéssel indult a Monacói Nagydíj vasárnapi napja - a Red Bull és a Toro Rosso a 2017-es és a 2018-as szezonokban garantáltan a Renault motorjaival lesznek ott a Forma-1-es rajtrácson.

A 2014-es és a 2015-ös év a Red Bull és a Renault közti vitákról, beszólogatásokról, valamint ellentétekről szólt, mindezek elsődleges kiváltó oka a francia gyártó termékeinek megbízhatatlansága és lassúsága volt.

Azonban a Red Bull minden erőfeszítése ellenére nem tudott megszabadulni a Renault-tól, így az energiaitalos csapat kötött egy kényszer megállapodást a franciákkal, azonban a Renault nem engedte azt, hogy a nevük alatt jelenjen meg a motor, így a csapat neve az idei évben Red Bull-TAG Heuer.

Az újabb együttműködés azonban már virágzóbbra sikeredett, a Renault a tél folyamán a megbízhatóság és a tempó terén is sokat javult, így majdnemhogy szent a béke már. Olyannyira, hogy minap a két fél bejelentette, hogy a kooperáció folytatódik 2017-ben és 2018-ban is, sőt, a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso is visszatér a francia gyártmányú aggregátokhoz.

A szerződésben benne van, hogy a két csapat a motor esetében nem köteles a Renault nevet használni, így lehet, hogy a Toro Rossónál is lesz egy olyan üzleti húzás, hogy egyik partnerük lesz a motornévadó.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr848755720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása