F1 - VETTELÉ AZ ELSŐ NAP A BARCELONAI SZEZONKÖZI TESZTEN

cipedm9vaaeyycg.jpg

Sebastian Vettel nyerte a Ferrarival az első tesztnapot az idei első szezonközi teszten, Barcelonában, megelőzve a mercedeses Nico Rosberget és a mclarenes Jenson Buttont. A csapatok számos érdekes újdonságot vittek pályára.

A Saubert leszámítva a csapatok számára nem ért véget a barcelonai "hétvége", ugyanis a minap megkezdődött az első szezonközi tesztsorozat, amely holnap este már véget is ér a második nappal. Kedden a 10 istálló kedvező időjárási feltételek között gyakorolhatott.

Mi történt a délelőtt folyamán?

cipaycvugaa9grm.jpg

Kétségtelen, hogy a figyelemfelhívás a legjobban a Williamsnek sikerült, amely evvel még a szabályosság határait is feszegette. A grove-i csapat egy nagyon különös küllemű első és hátsó szárnnyal küldte pályára fejlesztőpilótáját, a GP2-es DAMS-csapatnál versenyző Alex Lynn-t. Úgy tudni, hogy ezen alkatrészekkel a Williams már a jövő évi szabálymódosításokra próbált felkészülni, többek között a leszorítóerő növekedésére vonatkozókra. Normál esetben ezek a szárnykialakítások abszolút illegálisak lennének, azonban amikor tesztről van szó, addig lehet feszegetni a határokat, amíg az nem rejt magában biztonsági rizikót.

cipu6ppuoaqodin.jpg

Ami a köridőket illeti, a délelőtti etapon Jenson Button végzett az élen a McLaren-Hondával. A brit pilóta 39 kört tett meg, s 1:23.753-as köridővel zárt. A Sky Sports úgy tudja, hogy a 2009-es világbajnok azt az első vezetőszárnyat tesztelte, amely már a versenyhétvége folyamán is volt fenn az autóján, akkor az elem megbontotta annak az egyensúlyát.

Button mögött a második az időmérő szimulációt gyakorló Sebastian Vettel lett, aki úgy kapott ki csak 10 ezredre a brittől, hogy a leggyorsabb körét az eggyel keményebb, lágy gumikon futotta meg, míg versenytársa a hétvége folyamán forgalmon kívül levő szuperlágy abroncsokkal tudta megfutni a délelőtti abszolút legjobb időt.

A harmadik helyen a világbajnoki pontversenyt vezető Nico Rosberg zárt a Mercedesszel, szolid, 1,3 másodperces hátránnyal. Mögötte Lynn lett a negyedik a Williamsszel.

A Renault új motorral kedveskedett partnerei számára a teszten, amelyen ha jól, s megbiztatóan teljesít az egység, akár már a Monacói Nagydíjon sor került az éles bevetésre. A 35 lóerővel izmosabb V6-ossal a Red Bull-pilóta Daniel Ricciardo az ötödik lett, míg a Renault autóját vezető Esteban Ocon hetedikként zárt; közéjük Pascal Wehrlein ékelődött be a Manorral. A német Motorsport-Magazin úgy tudja, hogy a franciák új aggregátja számottevően hangosabb volt elődjénél.

Az utolsó három helyen a haasos Grosjean, a toro rossós Gasly és a force indiás Celis Jr. zártak.

Így állt a mezőny 4 óra után:

cip-p-7wyaivgwo.jpg

Mi történt a délután folyamán?

A délutáni időszak folyamán számottevő változott a sorrend. Noha délelőtt teljesítette időmérős köreit Sebastian Vettel, mégis délután ugrott az élre, miután a lágy Pirelliken összerakott egy 1:23.2-es köridőt. A ferraris mögé felzárkózott Nico Rosberg a Mercedesszel, a VB-éllovas csak egy tizeddel "kapott ki". A harmadik hely Buttoné lett úgy, hogy legjobb idejét még a délelőtt folyamán futotta.

A negyedik helyre Grosjean tört előre a Haas-Ferrarival, aki a Monacói Nagydíjra új karosszériát fog kapni, miután a zseniális szezonkezdet után az elmúlt két hétvégén eléggé szenvedett, ezt a kasznit tesztelte ma a francia, aki mögött Wehrlein, Ricciardo, Gasly, Celis Jr., Lynn és Ocon zártak.

Az első tesztnap végeredménye:

cira5g2xeaigb5o.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr348725888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása