F1 - HIVATALOS: KVYAT ÉS VERSTAPPEN HELYET CSERÉL A SPANYOL NAGYDÍJTÓL!

chrev0nveaab6z1.jpg

A szerda éjszakai sajtóspekulációk igaznak bizonyultak - a Red Bull visszaülteti a hazai nagydíján katasztrofálisan teljesítő Daniil Kvyatot a Toro Rossóba, az orosz pilóta helyére pedig a holland Max Verstappen érkezik a kisbikáktól. A csere már a Spanyol Nagydíjon érvénybe lép, hatálya ismeretlen.

050116_motor_vettel_kvyat_hit_story_2_vadapt_664_high_1.jpg

Szerdán késő este merült fel a hír a nemzetközi sajtóban, hogy Daniil Kvyat esetében olyan szinten komoly következményekkel járhat az oroszországi ámokfutása, hogy a Red Bull lefokozza 22 esztendős pilótáját, azaz visszaülteti a Toro Rossóba, ahol a 2014-es debütáló évét teljesítette, helyére pedig Max Verstappen ülhet be a Red Bullnál.

chrvulfu4aa2ihx.jpg

Ez a spekuláció pedig csütörtökön délelőtt hitelességet nyert, ugyanis a Red Bull ekkor bejelentette hivatalosan a helycserét, azaz a Spanyol Nagydíjtól kezdve a Red Bullnál Daniel Ricciardo - Max Verstappen, míg a Toro Rossónál Carlos Sainz Jr. - Daniil Kvyat lesz a pilótafelállás. Arról az energiaitalosok még semmit sem árultak el, hogy mennyi időre szól a csere.

A nem mindennapi bejelentés után így nyilatkozott a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner:

"Max már bizonyította, hogy nagyon nagy tehetség, lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Toro Rosso színeiben az elmúlt bő egy évben. Így pedig nagy örömmel adjuk meg a lehetőséget neki arra, hogy a Red Bull Racing csapatánál versenyezzen.

Egyedi helyzetben vagyunk a téren, hogy négy pilótával rendelkezünk a Red Bullnál és a Toro Rossónál hosszútávú kontraktussal, így meg van a lehetőségünk arra, hogy rugalmasan cserélgessük a pilótákat a két csapat között.

Daniil pedig megkapja a lehetőséget arra, hogy folytassa a fejlődést a Toro Rossónál, a csapatnál, amelyet már jól ismer. Így pedig megvan a lehetősége arra, hogy visszanyerje régi, jó formáját és megmutassa a benne rejlő potenciált."

A topistálló részéről nem kis lehetőséget kapó 18 éves holland pedig ma reggel már el is látogatott Milton Keynes-be, a Red Bull Racing főhadiszállására.

A Toro Rosso részéről pedig a csapatfőnök Franz Tost ezekkel a szavakkal köszöntötte a hozzájuk visszatérő Kvyatot:

"Elképesztő módon örülünk annak, hogy Daniil-t viszont láthatjuk Faenzában és már várjuk, hogy sikeresek legyünk vele."

Egyébként ilyen pilótacserére a Red Bull és a Toro Rosso között korábban nem volt példa, ugyanis eddig az volt a menetrend általában, hogy a Toro Rossóhoz kerülő pilóták vagy ennél a csapatnál fejezték be a Forma-1-es pályafutásukat, vagy pedig a Red Bullnál folytatták azt. Egy biztos, már nem egy szokványos Spanyol Nagydíjnak nézünk elébe...

chsytz8xeaa20eh.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr78688888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása