F1 - NÉGYBŐL NÉGY ROSBERGNEK

nico_rosberg_f1_grand_prix_russia_qualifying_skrgifsx7d0l.jpg

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg könnyedén nyerte meg az Orosz Nagydíjat a zseniálisan mentő Lewis Hamilton és az idei második dobogóját bezsebelő Kimi Raikkonen előtt. A Ferrari másik pilótája, Sebastian Vettel már 3 kanyar után betlizett, Daniil Kvyatnak köszönhetően.

Magyar idő szerint 14 órakor vette kezdetét az 53 körös Orosz Nagydíj a Sochi Autodrom pályán. A pole-ból Nico Rosberg indulhatott Valtteri Bottas mellől, míg a második sorból Kimi Raikkonen, valamint Felipe Massa várták a piros lámpák kialvását.

Miután megkapták a pilóták a rajtjelét, Nico Rosberg könnyedén megőrizte az első helyet, azonban a mercedeses mögött helycsere történt, ugyanis a 2-es kanyarban Kimi Raikkonen bevágott Valtteri Bottas mellé és megelőzte. Azonban az igazán nagy kavalkád mögöttük történt. A 2-es kanyarban a hazai közönség előtt versenyző Daniil Kvyat elfékezte magát és nekilökte a ferraris Sebastian Vettelt annak a Daniel Ricciardónak, akit éppen előzni próbált a német, majd pár méterrel később, a 4-es kanyarban Kvyat egy kissé az orosz közúti közlekedésben érezte magát és alaposan megtorpedózta Vettelt, akinek a verseny hamar véget ért, ugyanis a gumifalban találta magát. A hátsó traktusban is volt jó néhány csetepaté - baleset következtében Nico Hülkenberg és Rio Haryanto is már pár méter után kiesett. A törmelékek miatt pedig be kellett küldeni a Bernd Maylander vezette biztonsági autót nagyjából 3 körre, ugyanis jócskán volt bontás az első kanyarokban.

A futam folyamán Kvyat az esetért kapott egy 10 másodperces stop&go büntetést, valamint két büntetőpontot a licencébe. Az orosz pilótát pedig igen komoly támadások érték forrófejűségéért, egyesek már Pastor Maldonadóval kezdték összehasonlítani. Az orosz bocsánatot kért a leintés után általa bajba sodort versenyzőtársaitól.

A Safety Car-fázis után Kimi Raikkonen csúnyán bealudt, ugyanis előbb Valtteri Bottas előzte meg a Williamsszel, majd amikor a "Jégember" megpróbálta visszatámadni honfitársát, ám elbizonytalanodott, melyből a 10. helyről felzárkózó Lewis Hamilton profitált és vette a harmadik helyet.

Mindeközben Rosberg számottevő előnyre tett szert, és az élboly sorrendje is csak a depózások folyamán kavarodott meg - a kerékcserék után Hamilton - Raikkonen - Bottas sorrend alakult a 2-3-4. helyen.

A futam nem volt műszaki viszontagságtól mentes. A 35. körben az ifjú Max Verstappennek kellett félreállnia a Toro Rosso Ferrarival a 2-es kanyar kijáratán, ezzel pedig a holland egy stabil pontszerző helytől esett el, ugyanis a 6. helyről esett ki.

A verseny utolsó szakaszában ingott meg egy picit Rosberg előnye, ekkor Hamilton nagyjából 5 másodpercet tudott hozni a csapattársán, hátrányát 7 másodpercesre lefaragva.

Azonban Rosberg az utolsó körökre feljebb kapcsolt és Hamiltont kisebb műszaki hiba hátráltatta, így folyamatosan, másodpercekkel nőtt a távolság a két ezüst nyíl között. Az élbolyban pedig az utolsó etapra abszolút leült a futam.

f1_grand_prix_of_russia_uatoa88ky8fl.jpg

53 kör elteltével pedig a kockás zászlót Nico Rosberg kapta meg elsőnek; pályafutása 18., sorozatban 7. és idei 4. győzelmét aratva. A Mercedes németje újabb sikerével pedig a világbajnoki pontversenyben 43 pontosra növelte az előnyét csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, aki ma egy gyönyörű kármentést produkált a 10. rajtkockából indulva. Kimi Raikkonen pedig harmadikként ért célba, ezzel idei 2., pályafutása 82. pódiumos helyezését szerezte meg a finn. A TOP 3 mögött pedig a két Williams ért célba, Bottas - Massa felállásban.

f1_grand_prix_of_russia_jmbptzy47pgl.jpg

A McLaren számára pedig aranyvasárnap volt a mai, ugyanis pilótáik, Fernando Alonso és Jenson Button nagyon szép versenyzést produkálva a hatodik, valamint a tizedik helyen értek célba. A Renault-nál is volt ok az ünneplésre, ugyanis Kevin Magnussen 7. helyével meglettek a francia gyártó első, visszatérésük utáni pontjai a Forma-1-ben. A Haas pedig újra a fellegekben járt és Romain Grosjean az előkelő nyolcadik helyen ért célba, az idei első pontjait megszerző Sergio Perezt megelőzve.

A leintés után pedig nem csak Kvyat kapott két büntetőpontot a licencébe, hanem Gutiérrez és Sainz Jr. is. Előbbi Hülkenberg kiesésével, utóbbi pedig Palmer kiszorításával váltotta ki a stewardok nemtetszését.

Folytatás két hét múlva Barcelonában!

Végeredmény:

chx_upveaapy-g.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr308677588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása