F1 - HAMILTON ABSZOLÚT PÁLYACSÚCCSAL A POLE-BAN! ISMÉT KUDARCBA FULLADT AZ IDŐMÉRŐ...

lewis_hamilton_f1_grand_prix_bahrain_qualifying_acb0aqr_nfxl.jpg

Pályacsúccsal szerezte meg karrierje 51. pole-ját a Mercedes angol pilótája Lewis Hamilton, a német márka újabb első soros indulását Nico Rosberg biztosította be a második helyével. A második sort újból a Ferrari bérelte ki. Az eliminációs időmérő rendszer pedig ezúttal sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A magyar idő szerint ma délután 17:00-kor startoló bahreini időmérő edzésen sem működött jól az eliminációs szisztéma. Újból az volt, hogy az etapok utolsó pár perceiben már tudni lehetett a sorrendet, valamint a kiesők kilétét.

Az időmérő győztese Lewis Hamiton lett, aki az eliminálódás veszélyéből előretörve állt az élre a Q3 végén, s 1:29.493-as idejével új abszolút pályacsúcsot állított fel a Bahrain International Circuit-en, miután szűk fél tizedet vert Mark Webber 2005-ös körére (1:29.527), melyet az ausztrál anno a negyedik szabadedzésen egy olyan Willams-BMW-vel futott meg, melyben még 3 literes, V10-es erőforrás dübörgött.

A második helyen Nico Rosberg, a csapattárs zárt, ezzel pedig a Mercedesnek újból megvan az első sor. A két ezüst nyilat a Vettel és Raikkonen által alkotott ferraris duó, a red bullos Daniel Ricciardo, valamint a két Williams-Mercedes követett, Bottasszal és Massa-val. Nico Hülkenberg zárt a Force Indiával nyolcadikként, a német alaposan elnáspángolta csapattársát, Sergio Perezt, aki csak a 18. pozícióban végzett. A legjobb 10 sorrendjét pedig a haasos Romain Grosjean, továbbá a toro rossós Max Verstappen zárta.

Hiába volt egy merő katasztrófa az időmérős lebonyolítás, azért Hamilton pályacsúcsán kívül más meglepetések is voltak. Dicséretre méltó Stoffel Vandoorne 12. helye, a McLaren beugró belgája ezzel a teljesítménnyel a világbajnok csapattársat, Jenson Buttont is megverte. Egyébként, ha már szóba került a McLaren, úgy tudni, hogy Ron Dennis megpróbált fellebbezni az FIA-nál az orvosok döntése ellene, miszerint Fernando Alonso nem állhat rajthoz. Ám a McLaren-elnök akciója sikertelen volt, így marad a 2015. évi GP2-es bajnok az MP4-31-esben.

Pazar teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet továbbá Pascal Wehrlein, aki a Manor-Mercedest a 16. helyre kvalifikálta. A kiscsapat ilyen előkelő rajtpozíciót utoljára a 2014-es belga időmérőn ért el Jules Bianchi révén...

A futam holnap délután 17:00-kor rajtol, az eseményekről élőben fogunk tudósítani itt, a weboldalon.

Az időmérő edzés végeredménye:

10391016_582342825256037_8375980938051102002_n.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr428554938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása