F1 - ÍME A CSAPATOK MELBOURNE-I GUMIVÁLASZTÁSA!

cch5ae1w4aao7ck.jpg

A Pirelli kedden közzétette, hogy a csapatok melyik keverékből hány garnitúrát kértek a szezonnyitóra.

A 2016-os újdonságok egyike az, hogy a Forma-1-es istállók maguk dönthetnek arról, hogy a 13 gumigarnitúrából 10 milyen keverékű legyen, a maradék hármat pedig a Pirelli szabta meg.

A gyártás és a logisztika összeegyeztethetősége végett az a regula is létrejött, amely kimondja azt, hogy a Pirellinek az európai helyszínek esetében nyolc, míg az Európán kívüli helyszíneknél 14 héttel a nagydíjhétvégét megelőzően kell kihirdetniük az aktuális gumiválaszték, ezután pedig a csapatoknak egy hetük van arra, hogy leadják igényeiket, melyeket a gumigyártó nagyjából két héttel a futam előtt tesz nyilvánossá.

A szabályok értelmében a minap megismerhettük a csapatok melbourne-i gumiválasztását, a 11 gárda a szuperlágy, a lágy és a közepes keverékű papucsokból válogathatott.

Az alakulatok döntése viszonylag egyhangú volt, ugyanis szinte mindenki 1-2 garnitúra közepes, 4-5 szett lágy, illetve 6-7 garnitúra szuperlágy gumira tartottak igényt. A Manor e téren különc volt, ugyanis Wehrleinnak és Haryantónak 4-4 szett közepes és lágy, valamint 5 garnitúra szuperlágy gumit kértek. Csapaton belüli eltérések pedig a Mercedesnél, a Saubernél és a Haasnál voltak.

A csapatok melbourne-i gumiválasztása:

cdchziuwiae2vkz.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr178455542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása