F1 - A RENAULT LEHETŐSÉGET ADHAT OCONNAK NÉHÁNY PÉNTEKI SZABADEDZÉSEN

catuvh-w4aebekw.jpg

Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 Team ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a csapat tesztpilótája, Esteban Ocon akár néhány pénteki szabadedzés alkalmával autóba ülhet. 

E hét szerdáján Párizsban jelentették be, hogy a Mercedestől kölcsönkapva Esteban Ocon lesz a Renault csapat teszt- és tartalékversenyzője 2016-ban. A francia szerepkörével kapcsolatosan a részletek még tisztázatlanok, de Cyril Abiteboul a Renault ügyvezető igazgatója a motorsport.com-nak elárulta, hogy esélyes az, hogy Ocon idén néhány pénteki szabadedzés alkalmával autóba ülhet, ugyanakkor a részletekbe nem kívánt belemenni.

Amennyiben pedig a pénteki szabadedzések folyamán nem jutni lehetőséghez Ocon, akkor a Renault a szezonközi teszteken ültetheti be a volán mögé a 2015. évi GP3-bajnokot, a Spanyol és a Brit Nagydíj után.

Ocon egyszer már részt vehetett Forma-1-es szabadedzésen, mégpedig a 2014-es Abu Dhabi Nagydíjon, a Lotus F1 Team színeiben. Akkor 16. lett, és mindössze 3 tizeddel kapott ki Pastor Maldonadótól, aki 15.-ként zárt azon a tréningen.

Abiteboul pedig nincs meglepődve azon, hogy a Mercedes kölcsönadta a Renault-nak Ocont, ugyanis úgy gondolja, a mai modern világban fontos, hogy az autógyártók között együttműködés legyen, ahogy a franciák is együttműködnek a Mercedesszel, az Infinitivel és a Nissannal. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr478367598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása