F1 - 2017-TŐL MEGSZÜNTETHETIK A ZSETONRENDSZERT

daniel-ricciardo-engine-failure-2015-hungarian-gp_3329016.jpg

Bombahírrel állt elő a Renault bemutatójának párizsi helyszínen a francia csapat ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul, miszerint már jövőre mehet a levesbe a zsetonrendszer.

A 2015-ös év kevés szabályváltozásának egyike volt a zsetonrendszer bevezetése, amely minden motorgyártó számára lehetővé tette, hogy év közben módosítson az erőforrásán, igaz, a komplett évet 32 darab módosító pontból kellett kigazdálkodni. Pár hete még az volt a koncepció ennek kapcsán, hogy még idén is 32, de jövőre már csak 25, 2018-ban 20, 2019-ben pedig 18 zseton áll egy-egy gyártó rendelkezésére.

Most azonban ebben a témában is számottevő fordulat következhet be, miszerint az egész rendszert eltörlik, ezzel teret adva a szabad motorfejlesztésnek, amely mindegyik gyártónak pozitív lenne, ugyanis több esély lenne az erőviszonyok kiegyenlítésére, továbbá senkinek sem jó egy olyan Forma-1, ahol a motorteljesítmény az úr.

A zsetonrendszer eltörlése esetén csupán egyetlen feltétel lenne majd, mégpedig az, hogy egy továbbfejlesztett darab esetén új egységet kell vennie az adott komponensből. Mindennek az a célja, hogy a gyártók csökkenthessék az aggregátok költségeit, a partnercsapatoknak kedvezve.

Minderről pedig a Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul rántotta le a leplet a Renault párizsi bemutatójának a helyszínén.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr828358050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása