F1 - A RENAULT FEBRUÁRBAN JELENTI BE TARTALÉKPILÓTÁJÁT

f1-belgian-gp-2010-robert-kubica-renault-f1-team.jpg

A francia gyártó a következő hónapban ad információt jövőbeni harmadik számú- és tartalékpilótájáról - árulta el a Renault szóvivője.

Mint ismert, a Renault decemberben jelentette be, gyári csapatként visszatér az idei esztendőben, méghozzá a Lotus csapat felvásárlásával. Az arany-feketékkel kötött üzletet nemrég sikerült is véglegesíteniük, így most a legfontosabb kérdés a pilóták és a csapatvezetés kiléte. A csapatvezetés pontos tagjairól egyelőre annyit tudunk, hogy a francia cég szakembere, Cyril Abiteboul is részt vesz majd benne, a részletes bejelentés azonban csak februárban érkezik majd. A mai nap folyamán kiderült, a pilótákról is akkortájt érkezik a részletes ismertető. 

A csapat állandói versenyzői már megvannak Pastor Maldonado és a jövőre debütáló Jolyon Palmer személyében, tartalék, illetve a harmadik számú pilótát azonban még nem szerződtettek Enstone-ban. Habár a legutóbbi pletykák arról szóltak, hogy a McLaren-től tavaly év végén menesztett Kevin Magnussen érkezhet ebbe a szerepkörbe, a spekulációk szerint a dán akár állandó versenyzőként is aláírhat a csapatba, miután Maldonado fő szponzora, az évi 50 millió dolláros támogatást nyújtó venezuelai olajvállalat, a PDVSA jövője igen ingatag lábakon áll, Maldonado pedig lényegében az általa hozott anyagi támogatás miatt versenyezhetett eddig is az istállónál (még Lotus név alatt), így az ő 2016-os szereplése egyesek szerint még messze nem garantált. 

Korábban olyan híresztelések is napvilágra kerültek, hogy a Mercedes tehetsége, a francia Esteban Ocon hazai versenyzőként kaphatna tartalékpilótai szerepkört a Renault-nál, de mivel pár sajtóhír tudni véli, hogy Magnussen nemrég a franciáknál járt, egyelőre úgy tűnik, ő lehet a befutó.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr578268758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása