WEC - KEVIN MAGNUSSEN A PORSCHENÁL FOG TESZTELNI

f1-abu-dhabi-gp-2014-kevin-magnussen-mclaren.jpg

A McLaren Forma-1-es csapatától távozó dán pilóta, Kevin Magnussen a WEC-ben szereplő Porsche LMP1-es csapatánál próbálhatja ki magát egy teszt keretein belül, a dánhoz Mitch Evans, valamint Oliver Turvey csatlakozik.

Kevin Magnussen egészen jó teljesítményt nyújtott tavaly debütáló szezonjában, ám a McLaren ennek dacára kispadra ültette az idei esztendőben, hogy lehetőséget biztosítsanak a spanyol Fernando Alonsónak. A wokingi alakulat október elején harmadik pilótai pozíciójából is menesztette a dánt. A Forma-1 jövő rajtrácsán pedig egyre több ülés telik be, melynek eredményeként a dánnak 2016-ban sem lesz minden bizonnyal ülése a királykategóriában.

A dán még korábban árulta el, hogy jövőre már mindenképpen versenyezni akar, a legfrissebb hírek hallatán nem elképzelhetetlen, hogy épp a WEC-ben fog megvalósulni. A motorsport.com adta hírül, hogy Magnussen a következő hónapban, Barcelonában vezetni fogja az LMP1-es Porsche 919 Hybrid-et egy teszt alkalmával.

Azonban nem lesz egyedül Magnussen, ugyanis másik két versenyző is lehetőség jut. Az egyik Mitch Evans, a 21 éves új-zélandit sokan a GP2-ből ismerhetik, noha számára már a hosszútávú versenyzés sem idegen, ugyanis a formulaautós szériával párhuzamosan az LMP2-ben viaskodik. Evans-ről azt is érdemes tudni, hogy a német márka ausztrál pilótája, az ex-F1-es Mark Webber is nagy pártfogója.

A harmadik pilótának pedig szintén van mclarenes kötődése, ő a 28 esztendős Oliver Turvey, aki már hosszú évek óta tesztpilótája a wokingi csapatnak. Idén Evansszel egy csapatban indult a brit a Le Mans-i 24 óráson. Turvey mindemellett a Formula E címvédő csapatának, a NEXTEV TCR-nak a versenyzője.

A csapatfőnök Andreas Seidl a következőt nyilatkozta a témában: "Döntésünknek megfelelően három fiatal tehetségnek biztosítunk tesztlehetőséget, a Porsche 919 Hybrid volánja mögött. Az üléspróbára, valamint a szimulátoros felkészítésre már sor került. Már nagyon várjuk a tesztet, majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő."

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr518026950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása