INDYCAR - KÁOSZFUTAMOT NYERT GRAHAM RAHAL FONTANÁBAN!

04cj5055.jpg

Graham Rahal hét év után újra a csúcson!

Nem akármilyen volt a 2015-ös MAVTV 500-as verseny Fontanában magyar idő szerint szombat este. A futam középpontjába a gigantikus bukások kerültek.

Elsőként, körülbelül féltávnál a penskés Helio Castroneves bukott egy nagyot, miután beszorult Will Power és Ryan Briscoe közé. A sort a CHF Racing pilótái folytatták a 158. körben, a csapatfőnök, Ed Carpenter ütközött Josef Newgardennel, a csattanás a veterán versenyző hibájából történt.

Utána a pályán heverő törmelék miatt volt két sárga zászlós fázis. Először Graham Rahal a tankolócső beszorult csonkját, a veszélyes kiengedés miatt még az is benne volt egy ideig a pakliban, hogy az amerikai büntetést kap. Másodszor pedig Dixon és Munoz között volt a kontakt, melynek következtében jöhetett ki a depóba egy új kerékvédőért az Andretti versenyzője. A kényszerszünetekből még ezután is jutott a mezőnynek, mivel Takuma Sato nekicsapódott Will Power autójának, és mindketten kiestek.

Öt körrel a leintés előtt romeltakarítás okán előkerült a piros zászló is, azonban a verseny ennek dacára nem tudott zöld zászló alatt véget érni. Ennek oka pedig az volt, hogy az utolsó körben Ryan Briscoe és Ryan Hunter-Reay hatalmasat estek!

A futamot végül az a Graham Rahal nyerte meg, aki a futam javát a középmezőnyben töltötte. A második helyen a szinte végig az élbolyban küzdő Tony Kanaan lett. A dobogó legalsó fokára Marco Andretti állhatott fel. Juan Pablo Montoya a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót, így a volt Forma-1-es kolumbiai növelte az előnyét a pontversenyben.

Rahal utoljára több, mint 7 évvel ezelőtt tudott nyerni. Az amerikai versenyző a 2008. évi st. petersburg-i versenyen állhatott fel a pódium legtetejére. A futamon 14 pilóta vezetett, és összesen 83 helycsere történt az élen, ami az amerikai széria történetében új rekordnak számít!

A futam összefoglalója:

Fotó: indycar.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627581502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása