F1 - NICO ROSBERG NYERT AUSZTRIÁBAN! RAIKKONEN ÉS ALONSO MÁR AZ ELEJÉN ROMMÁ TÖRTÉK EGYMÁST!

nico_rosberg_f1_grand_prix_austria_qualifying_fygepokq1dfl.jpg

Nico Rosberg már a rajtnál Lewis Hamilton elé vágott, és onnantól kezdve nem engedte ki a kezéből a vezetést a Mercedes német pilótája, aki így pályafutása során 11. alkalommal nyert és idén harmadjára. Felipe Massa zárt a harmadik helyen a Williamsszel, miután a negyedik helyen célba érő Sebastian Vettelnek volt egy bokszmalőrje. A futam első körében Kimi Raikkonen és Fernando Alonso rommá törték egymást!

Eseménydúsan indult a 71 körös Osztrák Nagydíj a Red Bull Ringen. A lámpák elalvását követően a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg megelőzte brit csapattársát, a pole pozícióból induló Lewis Hamiltont, így a világbajnoki pontverseny második helyezettje azonnal az élre vágott.

Räikkönen és Alonso - safety car...Nézd élőben online: http://www.telesport.hu/boxutca_online/

Posted by Boxutca on 2015. június 21.

Nemsokára azonban előkerült a sárga zászló, majd a biztonsági autó. Ennek oka pedig az volt, hogy a Ferrari finnje, Kimi Raikkonen és a McLaren-Honda spanyolja, Fernando Alonso óriásit ütköztek. A két autó egymás hegyén-hátán volt. A visszajátszásokból, illetve Kimi Raikkonen nyilatkozatából kiderült, hogy a kettes kanyar kigyorsításán kemény elkezdett ficánkolni a Ferrari SF15-T, és úgy sodorta magával tavalyi csapattársát, majd kente fel a szalagkorlátra. Kis híja volt annak, hogy Alonso McLarenje majdnem lefejezte Kimi Raikkonent.

A Mercedesek közötti verseny már a rajtnál eldőlt, ráadásul a kerékcseréknél Lewis Hamilton még hibázott is, a brit címvédő átlépte a fehér vonalat a bokszutca kijáratánál, ezt a versenybírók pedig egy öt másodperces időbüntetéssel "jutalmazta". A britnek ennek ellenére megvolt a második hely. 

A harmadik helyért zajló csata is akkor vált érdekessé, amikor Sebastian Vettel rengeteg időt veszített bokszkiállása folyamán, ahol a jobb hátsó kerékkel voltak gondok, így Felipe Massa és a Williams Vettelék elé vágott. Azonban Vettel a verseny végére felzárkózott a brazil pilótára, ám hosszas viaskodás alatt nem tudta megelőzni, így Felipe Massa a tavalyi Abu-Dhabi Nagydíj óta először állhatott fel a dobogóra.

Az 5-6. helyen a Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas és a Force India német pilótája, az újdonsült Le Mans-győztes Nico Hülkenberg zárt. 

A 7. pozícióért Max Verstappen és Nico Hülkenberg nagyon szép csatát vívott. A venezuelai több necces megcsúszást követően utasította maga mögé a holland pilótát, aki egy stabil, magabiztos versenyzésnek köszönhetően pályafutása során másodjára szerzett pontot.

A két utolsó pontszerző helyen a 13., illetve a 18. rajtkockából felzárkózó Force India-pilóta Sergio Perez és a Red Bull színeiben szereplő Daniel Ricciardo zárt, akik ugyanúgy egy, a többiekétől eltérő taktikán volt.

A pontszerző zónán kívül még négy pilóta fejezte be a versenyt: Nasr, Kvyat, Ericsson és Merhi. Kiesett a váltóhibával küszködő Grosjean, a motorerejét elvesztő Sainz Jr., az úgyszintén műszaki hiba áldozatává váló Jenson Button és Will Stevens, illetve az első körben karambolozó Kimi Raikkonen és Fernando Alonso.

A világbajnoki pontversenyben továbbra is Lewis Hamilton vezet, azonban mögötte Nico Rosberg 10 (!) pontra faragta le a hátrányát! Sebastian Vettel pedig stabilan őrzi a harmadik helyet. A konstruktőröknél pedig toronymagasan a Mercedes az első jelenleg.

Nyáron már csak három futam kerül megrendezésre. Két hét múlva a Brit, öt hét múlva a 30. Magyar Nagydíj, majd egy párhetes nyári szünet után, augusztus második felében Spa-Francorchampsba látogat el a Száguldó Cirkusz.

Az Osztrák Nagydíj végeredménye:

cibzce4ueaamccy.jpg

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677561884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása