F1 - HAMILTON NYERTE A KANADAI NAGYDÍJAT! VETTEL ÉS MASSA A FUTAM HŐSEI!

lewis_hamilton_canadian_f1_grand_prix_loqnbfre7-gl.jpg

Lewis Hamilton negyedjére tudott nyerni Kanadában, negyedjére az idei szezonban, és 37. alkalommal pályafutása során, szinte rajt-cél győzelmet aratott a brit! Nico Rosberg a második helyen szelte át a célvonalat, mögötte pedig Valtteri Bottas látta meg a kockás zászlót, a finn a Williams idei első dobogóját szerezte meg. A futam egyértelmű hősei pedig Vettel és Massa volt, akik a mezőny hátsó részéből az 5-6. helyre verekedték előre magukat.

Közép-európai idő szerint 20:03-kor aludtak el a piros lámpák Montrealban, és rajtolt el a mezőny a 70 körös futamon. Hamilton könnyedén megőrizte a vezetést, míg mögötte Raikkonen próbálkozott be Rosbergnél, Raikkonennél pedig Bottas, egyik esetben sem történt helycsere. Azonban a hármas-négyes bal-jobb kanyarkombinációban Nico Hülkenberg beékelődött a harmadik sorból startoló Lotusok közé.

A futamon hamar kialakult a papírforma az élen: a két Mercedes átrepült egy másik dimenzióba, és habár elmaradt a kerék a keréken küzdelem Hamilton és Rosberg közt, a brit pilóta nem kényelmesedhetett el, hiszen Rosberg végig ott volt a nyomában. A brit pilóta a visszafordítóban kockásra fékezte a jobb elsőjét, míg a németnek a fékekre kellett figyelnie, így nyugodtan mondhatjuk azt, hogy azért nem volt teljesen sallangmentes a favoritok futama, de végül mindketten meglátták a kockás zászlót, és továbbnövelték előnyüket az összetettben, akárcsak Hamilton Rosberggel szemben, a német hátránya most 17 pont.

A dobogó harmadik fokáért óriási küzdelem zajlott Bottas és Raikkonen között, végül a csata utóbbinak a megpördülésekor dőlt el a williamses javára, melynek következtében meglett a grove-i csapat idei első dobogója.

Az 5-6. helyen a futam hősei, Sebastian Vettel és Felipe Massa zártak, ők a 18., illetve a 15. rajtkockából törtek előre. Mögöttük zárt a Lotusszal Pastor Maldonado, aki 2,5 éve nem teljesített ilyen jó futamot - a venezuelai a hetedik helyen ért célba.

A nyolcadik pozícióban Nico Hülkenberg látta meg a kockás zászlót a Force India volánja mögött, annak dacára, hogy a Vettellel való csatározás közben megpördült, ő volt az első pilóta, aki körhátrányban ért célba. A kilencedik Daniil Kvyat lett a Red Bull-lal, a pontszerzők névsorát pedig Romain Grosjean zárta, ennek betudhatóan pedig a Lotus a 2013-as Indiai Nagydíj óta először ünnepelhetett kettős pontszerzést. Igaz, a francia pilóta előrébb is végezhetett volna, ám a futam utolsó szakaszában volt egy nézeteltérése egy lekörözés alkalmával a manoros Will Stevensszel. A Lotus pilótája a hosszú egyenes végén ráhúzta az autóját a britre, melynek következtében mindkettejük autója sérült, így még egy plusz kerékcserét is be kellett iktatniuk, Grosjean pedig kapott egy öt másodperces időbüntetést.

A futamnak három kiesője volt: a két McLaren-pilóta, Alonso és Button, illetve a manoros Roberto Merhi. A kiesések okai valószínűleg műszaki hibára vezethetők vissza.

A futam végeredménye:

cg7dnbwucaawlku.jpg

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr427525118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása